Tuesday, October 02, 2007

Prosím čtěte pozorně. Zkontrolujte si doma svůj šampon. Přečtěte si názvy látek v něm obsažené a prověřte, zda je mezi nimi Sodium Laureth Sulfate (nebo zkratka SLS). Tato látka je ve většině šamponů. Výrobci ji používají, neboť produkuje velké množství pěny a je levná. ALE - skutečností je, že SLS je tak silná chemikálie, že se používá na drhnutí garážových podlah! A je dokázáno, že po čase způsobuje rakovinu! To není vtip.

Po příchodu domů a kontrole šamponu se mi ulevilo, neboť můj šampon (Vidal Sasoon) SLS neobsahoval. Bohužel další šampony, jako Vo5, Palmolive, Paul Mitchell, nový Hemp Shampoo od Body Shop atd. tuto látku obsahují. V Clairol's Herbal Essences je první uvedenou látkou (což znamená tou převažující) právě Sodium Laureth Sulfate. Po zavolání jedné příslušné společnosti a sdělení, že jejich výrobek obsahuje látku, která způsobuje rakovinu, odpověděli: "No, my o tom víme, ale, nemůžeme s tím nic dělat, protože tu látku potřebujeme k vytváření pěny."

Mimochodem, SLS k vytváření "bublinek" obsahuje také zubní pasta Colgate!
Průzkum ukázal, že pravděpodobnost onemocnění rakovinou byla v osmdesátých letech 1:8000, zatímco v devadesátých už 1:3, což je nesmírně vážné. Doufám, že to vezmete vážně i vy. Předejte tuto informaci ostatním, snad se tak přestaneme "prodávat" rakovině. Jedná se o naše zdraví.

Labels:

 
clovek12